RK Slovenije
Območno združenje Kranj

RKS OZ KRANJ

Bleiweisova 16
4000 Kranj

Tel.:  (+386) 04/20 18 672

                    04/20 18 670

E-pošta: ozrk.kranj@siol.net

Upravljanje piškotkov

Številka TRR. 07000-0000100776
Gorenjska banka d.d., Kranj
Davčna št.: SI32557698 (davčni zavezanec)
Matična št.: 5146402

Uradne ure:

Ponedeljek: 8.00 do 16.00

Torek: 8.00 do 14.00
Sreda: 8.00 do 15.00

Četrtek: 8.00 do 14.00
Petek:    8.00 do 12.00

Skladišče
- ponedeljek od 14.30 do     16.30
- sreda od  9.00 do 12.00

Lokacija: Gregorčičeva 10 - parkirišče Stara Sava

TEČAJ IN IZPIT PRVE POMOČI

Torek, 9. julij 2024

Za voznice in voznike motornih vozil

Vse, ki bi želeli narediti TEČAJ IN IZPIT PRVE POMOČI ZA KANDIDATE za VOZNICE/KE MOTORNIH VOZIL, obveščamo da bo tečaj Prve pomoči za kandidate za voznice/ke motornih vozil:

 v ponedeljek, 5. avgusta 2024.

Tečaj se začne v ponedeljek in traja do vključno srede, od 17h do 19h. V petek ob 16h pa je izpit.

              Cena tečaja z vključenim DDVjem  je 99,46 €.

               Lokacija tečaja in izpita – Bleiweisova 16, Kranj.

   Prijave in informacije na ozrk.kranj@siol.net ali 04 201 86 72

(ime in priimek, datum in kraj rojstva, naslov, telefonska številka; za prijavnico kliknite na fotografijo prve pomoči ali gumb več).

S pravočasnim plačilom si avtomatično rezervirate prvi prosti termin na tečaju.

Prevzem uradnega potrdila oz. kartice o opravljenem izpitu za voznike motornih vozil je 8 delovnih dni po opravljenem izpitu osebno s potrdilom o plačilu na RKS OZ Kranj, Bleiweisova 16, Kranj.

Podeli:

SKLADIŠČE HUMANITARNE POMOČI

Ponedeljek, 8. julij 2024

Poletni čas-uradne ure in termin delitve šolskih potrebščin

OBVESTILO !

V SKLADIŠČU S HUMANITARNO POMOČJO,

  V ČASU OD 17.7. DO 16.8. 2024 NE BO REDNE DELITVE HUMANITARNE POMOČI, BO ZAPRTO.

REDNO HUMANITARNO POMOČ BOMO PONOVNO RAZDELJEVALI OD 19.8. 2024 NAPREJ, ŠOLSKE POTREBŠČINE PA  28. in 29.8. 2024 od 9h do 11h.

Podeli:

LETOVANJE OTROK

Petek, 28. junij 2024

Z zdravstveno in socialno indikacijo

RKS Območno združenje Kranj vsako leto organizira številna letovanja v Zdravilišču RKS na Debelem rtiču, ki tako vsako leto razveseljuje otroke in odrasle s svojo čudovito naravo in prijaznim osebjem. Tudi letos bomo razveselili številne otroke in jim polepšali počitniški čas z brezplačnim letovanjem na morju.

Od 28.6. 2024 naprej, v pravem poletnem mesecu bo na deset dnevnem poletnem oddihu skupina 40 otrok iz Mestne občine Kranj in občin Šenčur, Naklo, Cerklje, Jezersko in Preddvor, ki jih bodo spremljale mentorice RKS OZ Kranj. Termin je namenjen otrokom, ki imajo zdravstvene težave in jim bodo odlične klimatske razmere Debelega rtiča, pomagale pri izboljšanju njihovega zdravstvenega stanja. Del sredstev za brezplačno letovanje otrok, smo pridobili na razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, del sredstev so nam namenile občine iz katerih prihajajo otroci in seveda iz sredstev RKS OZ Kranj. Otroci so že v veselem pričakovanju in se veselijo morskih dogodivščin. Želimo jim obilje morskih užitkov in srečno in zdravo vrnitev domov.

Podeli:

SVETOVNI DAN KRVODAJALCEV

Četrtek, 13. junij 2024

14. JUNIJ - hvala vsem

Dostop do varne preskrbe s krvjo je ključen za vse, ki kri potrebujejo. Kri in krvni pripravki so bistven vir za učinkovito zdravljenje bolnikov z motnjami krvi, dednimi motnjami hemoglobina in stanji imunske pomanjkljivosti. Mnogi od njih so od transfuzije krvi odvisni vse življenje. Zdravljenje s krvjo potrebujejo tudi poškodovanci ob izrednih razmerah, nesrečah in nezgodah, pa tudi bolniki, ki potrebujejo zahtevne medicinske in kirurške posege.

Prostovoljno darovana plazma prav tako predstavlja pomemben del pri podpori in zdravljenju bolnikov. Iz tekočega dela krvi ali plazme izdelujemo zdravila, namenjena zdravljenju življenjsko ogrožajočih, kroničnih in redkih bolezni. Zaradi učinkovitosti pri zdravljenju različnih bolezni se potreba po njih povečuje. V plazmi so namreč beljakovine, ki opravljajo številne pomembne funkcije v telesu, npr. sodelujejo pri strjevanju krvi in imunski obrambi ter vzdržujejo vitalne funkcije organov.

Svetovni dan krvodajalcev podpirajo tri glavne organizacije, ki so dejavne na področju prostovoljnega in neplačanega krvodajalstva: Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca, Mednarodna federacija krvodajalskih organizacij in Mednarodno transfuzijsko združenje, pridružila pa se jim je tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

14. junija 1868 se je na Dunaju rodil avstrijski zdravnik, patolog in imunolog, Nobelov nagrajenec Karl Landsteiner, odkritelj danes po celem svetu uporabljanega sistema krvnih skupin AB0.

Podeli:

DAN KRVODAJALSTVA V SLOVENIJI

Torek, 4. junij 2024

4. JUNIJ 2024, TKA PRIMSKOVO

Ob dnevu Slovenskega krvodajalstva, ki ga obeležujemo vsako leto 4. junija, se iskreno zahvaljujemo veliki družini srčnih ljudi – krvodajalkam/cem, ki darujejo kri in tako zagotavljajo nemoteno zdravljenje bolnikov. In letos smo v "moštvo krvodajalcev dobili nove člane.
"Kaj pomeni biti del moštva? Deliti vrednote, slaviti uspehe in prenašati poraze, se razvijati, si stati ob strani in izpopolnjevati naša življenja. Biti del krvodajalskega moštva pomeni biti del ogromne družine, ki ima več deset tisoč članov in ki na prvo mesto postavlja skrb za sočloveka in zdravje. Krvodajalsko moštvo je nujno in nepogrešljivo v vseh zdravstvenih programih, kjer se za zdravljenje potrebuje kri in krvne pripravke. Veseli in ponosni smo, da bo glavni promotor krvodajalstva v tem letu Slavko Vinčić, najboljši slovenski nogometni sodnik, ki je 1. junija 2024 sodil finalno tekme Lige prvakov in bo tudi del prihajajočega Evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji, kamor se je po 24-ih letih uvrstila tudi Slovenija.

Tudi v RKS OZ Kranj bomo v letošnjem letu pripravili 13 terenskih krvodajalskih akcij, današnja na Primskovem je že deveta po vrsti v tem letu. Udeleilo se jo je več kot sto krvodajalcev, natanko 102. Iskrena hvala vsem krvodajalkam/cem, ki prispevate del sebe, tako da "energija življenja" nikoli ne ugasne in ste del veliko številnega "moštva" prostovoljnih krvodajalcev v Sloveniji.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO - junij 2024

Petek, 31. maj 2024

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu JUNIJU 2024 na naslednjih lokacijah:

4.6. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h,

5.6. VODOVODNI STOLP, Dom KS, od 8h do 10h,

6.6. PRIMSKOVO, Dom KS, od 8h do 9h,

7.6.  DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4,  ob 8h,

8.6. DRULOVKA, Picerija Karantanija, od 8h do 9.30 in

8.6. ŽABNICA, Dom krajanov, od 7h do 9h.

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

V KRANJU USPEŠNO IN VESELO

Četrtek, 30. maj 2024

Kri darovalo 180 krvodajalk/cev

Letošnjo že osmo terensko krvodajalsko akcijo, ki je bila na lokaciji pri kranjskih gasilcih,  v organizaciji RKS OZ Kranj, komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Vodovodni stolp, smo ob sončnemu vremenu in nasmejanih krvodajalkah/cih izpeljali uspešno. Skupno se je od 7h zjutraj do 13.00, terenske krvodajalske akcije v Kranju, udeležilo 180 krvodajalk/cev. Krvodajalsko akcijo je obiskal tudi  direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem KORK Vodovodni stolp, ki so pomagali ustvariti prijetno vzdušje in vsem udeležencem krvodajalske akcije se iskreno zahvaljujemo za dober odziv in vas vabimo na krvodajalske akcije tudi v prihodnje. Naslednja terenska krvodajalska akcija bo že v torek, 4. junija 2024  v Kranju na Primskovem.

Podeli:

REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI

Sreda, 29. maj 2024

Ekip Prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije, Kranj, 1. junij 2024

Uprava RS za Zaščito in reševanje, Izpostava Kranj, Mestna občina KRANJ in RKS – Območno združenje Kranj, vas vabijo na ogled 28. REGIJSKEGA PREVERJANJA usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo v SOBOTO, 1. JUNIJA 2024 v Kranju. Regijsko preverjanje ekip in predstavitev za občane bo od 9h do 13h na lokacijah pred Mestno občino Kranj, pred vhodom v Mestno knjižnico Kranj, v pasaži Globusa in pred Humanitarnim centrom RKS OZ Kranj – parkirišče Stara Sava. Letošnje Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip Prve pomoči, soupada z letošnjimi Bogatajevimi dnevi 2024 v Kranju. Program si oglejte v prilogi. Prijazno vabljeni.

 

Podeli:

TERENSKI KRVODAJALSKI AKCIJI

Petek, 24. maj 2024

Kranj "gasilci" in Kranj Primskovo

Vabimo vas, da se pridružite veliki družini krvodajalcev in se udeležite ene od terenskih  krvodajalskih akcij, ki bosta:

-  v ČETRTEK, 30. maja, v GASILSKEM DOMU V Kranju, Bleiweisova cesta 34, v Kranju in

-  v TOREK, 4. junija v Domu krajanov PRIMSKOVO, Jezerska c. 41.  

 Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00. Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno pokličete

      051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

         Prijazno vabljeni.

Podeli:

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Sreda, 22. maj 2024

Parada učenja, 22.5. 2024

V okviru projekta, Teden vseživljenjskega učenja, ki ga organizira Ljudska Univerza Kranj, poteka danes v sredo, 22. maja 2024 od 9h do 14h na trgu oz. ploščadi pred Prešernovim gledališčem v Kranju zanimivo dogajanje, ki smo ga pripravili različni akterji. Med njimi je tudi RKS – Območno združenje Kranj, kjer bomo na stojnici predstavili Temeljne postopke oživljanja in uporabo in delovanje defibrilatorja AED. Seveda vam bomo z veseljem posredovali tudi druge informacije s področja našega dela. Obiščite nas na naši stojnici. Vabljeni.

Podeli:

DAN ZA KREPITEV ZDRAVJA

Ponedeljek, 20. maj 2024

Uspešno v Cerkljah

V petek 17. maja so v okviru Tedna Rdečega križa Slovenije, v Krajevni organizaciji Rdečega Križa Cerklje v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kranj, na igrišču Osnovne šole Davorina Jenka v Cerkljah, izvedli DAN ZA KREPITEV ZDRAVJA. Ne glede na ne najboljše vremenske razmere, se je testiranja udeležilo 26 občanov. 

Testirali so telesno pripravljenost, vzdržljivost, opravili so analizo telesne sestave in izmerili krvni tlak. Prikazali so tudi oživljanje in uporabo defibrilatorja. Udeležencem so svetovali strokovnjaki ekipe Centra za krepitev zdravja Kranj. Na Dnevu za krepitev zdravja so na stojnicah sodelovali tudi Koronarno društvo Gorenjske, Društvo za fibromialgijo in Center trajnostne mobilnosti.

Podeli:

LETOVANJE OTROK Z ZDRAVSTVENO in SOCIALNO KOMPONENTO

Sreda, 15. maj 2024

Debeli rtič, 28.6. do 8.7. 2024

Letošnje letovanje socialno ogroženih otrok z zdravstveno komponento bo v Zdravilišču RKS Debeli rtič, od 28.6. do 8.7. 2024. V prilogi je napotnica (klik na fotografijo), s katero boste odpeljali otroka na zdravniški pregled k njegovemu zdravniku/pediatru. Izpolnjene napotnice (z ustrezno diagnozo ali ne) vrnite na sedež RKS OZ Kranj, najkasneje do 5.6.2024, lahko po e pošti, osebno ali pošljite na naslov: Rdeči križ Slovenije OZ Kranj, Bleiweisova 16, 4000 Kranj. O prispelih vlogah bo odločala komisija.

Podeli:

PREDSTAVITEV TEMELJNIH POSTOPKOV OŽIVLJANJA, Mestna knjižnica Kranj, 14.5. 2024

Torek, 14. maj 2024

DELOVANJE AED

Prva pomoč rešuje življenja in je hkrati veščina, ki lahko zagotovi učinkovito in hitro ukrepanje ter pomaga pri oskrbi poškodb, lajša trpljenje in povečuje možnosti za preživetje ljudi v stiski. Cilji prve pomoči so predvsem, da ohranimo življenje, da čimprej priskrbimo zdravniško pomoč in da s svojim reševanjem ne poslabšamo zdravstvenega stanja obolelega ali poškodovanega. Prva pomoč rešuje življenje. Nesreča se lahko zgodi kadarkoli, kjerkoli in komurkoli.  

Člani ekipe bolničarjev RKS OZ Kranj bodo danes, 14.5. 2024 ob 18h v prostorih Mestne knjižnice Kranj v Globusu, predstavili temeljne postopke oživljanja in uporabo defibrilatorja (AED). Vabljeni.

Podeli:

TUDI LETOŠNJA "KA" V DUPLJAH USPEŠNO

Četrtek, 9. maj 2024

Kri darovalo 84 krvodajalk-cev

Letošnjo, že sedmo terensko krvodajalsko akcijo, tokrat v Dupljah, smo uspešno pripeljali do zaključka. V organizaciji RKS OZ Kranj in KORK Duplje ter komisije za krvodajalstvo pri RKS OZ Kranj, smo v četrtek, 9. maja v prostorih Gasilskega doma Duplje, realizirali tradicionalno terensko krvodajalsko akcijo.

Skupno se je od 7h zjutraj do 12h, krvodajalske akcije udeležilo 84 krvodajalk/cev, kar je lep dosežek, v času ko je krvi dovolj, operativnih posegov, zaradi znanih razlogov pa malo. 

Prostovoljke in prostovoljci KORK-a Duplje so se ponovno izkazali z odlično organizacijo in izvedbo in se jim ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo. Vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer v  

ČETRTEK, 30. maja v Kranju, v prostorih gasilsko reševalne službe Kranj.

                                      Prijazno vabljeni.

Podeli:

TEDEN RDEČEGA KRIŽA 8. - 15. MAJ

Ponedeljek, 6. maj 2024

Ohranjamo humanost živo

Od 8. do 15. maja obeležujemo mednarodni dan Rdečega križa. Ob tej priložnosti se spomnimo tudi obletnice rojstva ustanovitelja gibanja Jeana Henrija Dunanta, švicarskega mirovnika in humanista. RKS, ki letos praznuje 158 let delovanja na Slovenskem, je prvi pomočnik skupnosti v humanitarnih zadevah in vsako leto pomaga vsakemu desetemu prebivalcu Republike Slovenije. Največja humanitarna organizacija pri nas deluje na več področjih, med njimi so najpomembnejša zlasti krvodajalstvo, humanitarna in socialna dejavnost na državni in lokalni ravni, izvajanje prve pomoči, pripravljenost in ukrepanje ob naravnih in drugih nesrečah, ozaveščanje o humanitarnih vrednotah ter omogočanje letovanja otrok in starejših z zdravstvenimi težavami in iz socialno ogroženih okolij.

Slogan letošnjega tedna Rdečega križa je "Ohranjamo humanost živo", tak slogan ni naključje, ampak je neposredni odgovor naše humanitarne organizacije in gibanja na aktualne lokalne in globalne razmere.

Kaj sploh je humanost? SSKJ pravi, da je "humanost lastnost človeka, ki kaže v odnosu do okolja pozitivne moralne lastnosti". Dodajamo, da je humanost tudi podpiranje človeškega dostojanstva, lajšanje trpljenja in nudenje pomoči ljudem v težkih razmerah, zlasti na oddaljenih in težko dostopnih območjih. Pomislimo na zgodbe, ki smo jih doživeli in jih ne bomo pozabili – obraze starih in mladih, žensk, moških in otrok, bolnih, poškodovanih, trpečih. Pomislimo na prizore opustošenja, ki so in nas še vedno opominjajo na to, kako majhni in nemočni smo. Še posebej, če smo sami in če ob vsem tem pozabimo, da smo ljudje. In toliko, kot smo ljudje zase, moramo biti tudi za vse druge.

AKTIVNOSTI V TEDNU RKS, od 8. do 15.5. 2024:

08. – 15.5.   Spletna predstavitev delovanja defibrilatorja – AEDja

                      https://youtu.be/fFYxp4VhBFg

 8.5.             Zbiralna akcija poletnih oblačil (9h do 11h), Gregorčičeva 10

 09. - 10.5.   Informiranje o TEDNU RDEČEGA KRIŽA

 9.5.             Brezplačne meritve krvnega tlaka, holesterola, sladkorja

                   (8h do 10h)

 9.5.             Brezplačne meritve kostne gostote (8h do 10h),

                    Bleiweisova 16

 9.5.             Predstavitev delovanja defibrilatorja (8h do 10h)

 9.5.             Krvodajalska akcija DUPLJE, Gasilski dom (od 7h do 13h)

8.- 14.5.       Delitev humanitarne pomoči (9h do 11h), Gregorčičeva 10.

15.5.            Zbiralna akcija poletnih oblačil (9h do 12h), Gregorčičeva 10 in 

17.5.            Dan za krepitev zdravja, igrišče pri OŠ Davorina

                    Jenka, Cerklje, (od 9h do 12h).

Podeli:

PRVI MAJ - PRAZNIK DELA

Petek, 26. april 2024

Praznujte varno in veselo

Praznik dela, ki je pogovorno poznan tudi kot prvi maj, je mednarodni praznik delavstva, ki ga 1. maja vsako leto praznujemo v večini držav sveta, redka izjema so ZDA. Zgodovina praznika je izvorno spomin na krvave demonstracije v ameriškem Chicagu v teh dneh leta 1886, znane tudi pod imenom Haymarketski izgred. Danes praznik predstavlja največje praznovanje socialnih in gospodarskih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja in opozarja predvsem na kratenje teh težko pridobljenih pravic. Na ta dan običajno potekajo zborovanja in proslave. Slovenska tradicija prvi maj obeležuje zlasti s kurjenjem kresov na predvečer praznika, nošenjem rdečih nageljnov ter prvomajskimi budnicami. Čestitamo za Praznik dela.

Podeli:

OBVESTILO

Petek, 26. april 2024

V petek, 3.5. ni uradnih ur

Obveščamo vas, da v petek, 3.5. 2024 ne bo uradnih ur v pisarni RKS OZ Kranj.

Skladišče s humanitarno pomočjo pa bo ponovno odprto v ponedeljek, 6. maja 2024 za redno delitev hrane.

Hvala za razumevanje.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO

Petek, 26. april 2024

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu MAJU 2024 na naslednjih lokacijah:

3.5. DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4,  ob 8h,

7.5. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h 

8.5. STRAŽIŠČE, Dom krajanov KS, od 7h do 10h,

9.5. PRIMSKOVO, Dom KS, od 8h do 9h,

9.5. BITNJE, Gasilski dom Bitnje, od 7h do 9h,

9.5. KRANJ, predavalnica RKS OZ Kranj, Bleiweisova 16, od 8h do 10h in

25.5. HRASTJE, prostori Krajevne skupnosti, od 7h do 8h.

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

REDNI ZBOR ČLANOV RKS OZ KRANJ

Petek, 19. april 2024

Četrtek, 18. april 2024

RKS OZ Kranj je imel v četrtek, 18. aprila 2024 redni Zbor članov. Med drugim so na Zboru članov obravnavali vsebinsko in finančno poročilo za leto 2023 in ga v vseh točkah potrdili. V letu 2023 je bilo opravljeno izredno veliko humanitarnega dela, uspešno so bile izpeljane številne humanitarne akcije, razdeljeno veliko humanitarne pomoči med redne uporabnike storitev RKS OZ Kranj in razdeljene veliko finančne in materialne pomoči upravičencem ob ujmah in poplavah, ki so v minulem letu zajele Slovenijo. Zbor članov je potrdil tudi finančno poročilo za leto 2023 in potrdil nov mandat za sekretarja RKS OZ Kranj.

Presednik RKS OZ Kranj Franci Strniša, se je ob tej priložnosti zahvalil vsem članom in vsem prostovoljkam in prostovoljcen v krajevnih organizacijah Rdečega križa, ki so v minulem letu opravili veliko humanitarnega dela ter nesebično pomagali ob vsaki priložnosti.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - DUPLJE

Ponedeljek, 15. april 2024

Četrtek, 9. maj 2024

Vabimo vas, da se pridružite veliki družini krvodajalcev in se udeležite prve majske terenske  krvodajalske akcije, ki bo:

v ČETRTEK, 9. maja 2024 v prostorih gasilskega doma v Dupljah, Zg. Duplje 8.

          Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

                  Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno (3 do 5 dni) pokličete

                    051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

       Prijazno vabljeni.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO, April 2024

Torek, 26. marec 2024

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

mesecu APRILU 2024 na  naslednjih lokacijah:

2.4. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h,

4.4. PRIMSKOVO, Dom KS, od 8h do 9h,

5.4.  DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4,  ob 8h,

6.4. TRBOJE, Gasilski dom,  od 7h do 8h,

6.4. BRITOF, Gasilski dom, od 7h do 9h.

Uporaba zaščitnih mask po potrebi, razkuževanje!

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

TUDI LETOŠNJA PRVA V ŠENČURJU USPEŠNA

Ponedeljek, 4. marec 2024

Krvodajalska akcija

Letošnjo šesto terensko krvodajalsko akcijo v Šenčurju, smo uspešno pripeljali do zaključka. V organizaciji RKS OZ Kranj in Komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Šenčur, smo 4. marca v prostorih Športne dvorane Šenčur, v skoraj pomladnem terminu realizirali redno terensko krvodajalsko akcijo.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije v Šenčurju udeležilo 154 krvodajalk/cev. Vsem udeležencem krvodajalskih akcij se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer v  ČETRTEK, 9. maja 2024 v prostorih gasilskega društva DUPLJE, v Dupljah.

                                         Prijazno vabljeni.

Podeli:

PRVA LETOŠNJA V CERKLJAH USPEŠNO

Četrtek, 29. februar 2024

Krvodajalska akcija

Letošnjo že peto terensko krvodajalsko akcijo v Cerkljah, smo uspešno pripeljali do zaključka. V organizaciji RKS OZ Kranj in Komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Cerklje, smo 29. februarja 2024, tokrat že drugič v prostorih gasilskega društa Cerklje, realizirali redno krvodajalsko akcijo.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije udeležilo 142 krvodajalcev, kar je dober rezultat. Terensko krvodajalsko akcijo si je ogledal tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša. Vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer v    

v  PONEDELJEK, 4. marca 2024 v prostorih Športne dvorane v Šenčurju.

                                         Prijazno vabljeni.

Podeli:

KRVODAJALSKI AKCIJI - CERKLJE in ŠENČUR

Torek, 27. februar 2024

Četrtek, 29. februar in ponedeljek, 4. marec 2024

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite  terenske  krvodajalske akcije, ki bosta: 

 
 v ČETRTEK, 29. FEBRUARJA, v prostorih prostovoljnega Gasilskega društva Cerklje, Cesta v Polico 41 in

v PONEDELJEK, 4. MARCA, v Športni dvorani v ŠENČURJU.

Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno, pet do tri dni preje, pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147. 

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO

Petek, 23. februar 2024

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu MARCU 2024 na  naslednjih lokacijah:

1.3.  DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4,  ob 8h,

5.3. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h,

6.3.  VODOVODNI STOLP, Dom krajevne skupnosti, od 8h do 10h,

7.3. PRIMSKOVO, Dom KS, od 8h do 9h,

9.3. DRULOVKA, Picerija Karantanija,  od 8h do 9.30h,

16.3. GORIČE dom Krajevne skupnosti, od 7h do 8h,

16.3. CERKLJE, Občina Cerklje, od 7h do 10h,

23.3. ČIRČE, Dom krajanov, od 7h do 9h.

Uporaba zaščitnih mask po potrebi, razkuževanje!

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

USPEŠNO TUDI NA PRIMSKOVEM

Sreda, 7. februar 2024

Kri darovalo 115 krvodajalk/cev

Četrto terensko krvodajalsko akcijo v letošnjem letu in prvo v tem letu na Primskovem, smo uspešno pripeljali do zaključka. V organizaciji RKS OZ Kranj in KORK Primskovo, smo 7. februarja v prostorih Doma krajanov Primskovo, realizirali tradicionalno februarsko terensko krvodajalsko akcijo.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije udeležilo 115 krvodajalcev, kar je odličen rezultat, saj gre za obdobje ko je virusnih in drugih vročinskih obolenj še kar precej,  vremenske razmere za tovrstne aktivnosti pa so bile tokrat bolj vzpodbudne. Krvodajalsko akcijo je obiskal tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer v ČETRTEK, 29. februarja 2024 v Cerkljah pri gasilcih. Prijazno vabljeni.

Podeli:

HUMANITARNA AKCIJA - POŽAR HOTEMAŽE

Sreda, 31. januar 2024

Zbiramo sredstva za družino

Komaj se je leto začelo pa smo že bili soočeni s številnimi požari na Gorenjskem.  Ker je minulo nedeljo ponoči zagorelo tudi na stanovanjskem objektu v Hotemažah, organiziramo humanitarno akcijo in vas prosimo za pomoč. Naša glavna naloga je pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. Tokrat vas prosimo za pomoč družini Golmajer, ki ji je požar ponoči 28.1. 2024 uničil stanovanjski objekt v družinski hiši na lokaciji Hotemaže 95, ob katerem je prišlo do velike gmotne škode. Rdeči križ Slovenije Območno združenje Kranj, KORK Olševek-Hotemaže in PGD Hotemaže, v ta namen organiziramo humanitarno akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini.

        Zato se obračamo tudi na vas in vas prosimo za pomoč po vaših možnostih.

V ta namen je odprt transakcijski račun št. 07000-0000100776 s sklicem

1-2024 in pripisom "HA POŽAR HOTEMAŽE 24".

   Veseli bomo vsakega zneska, ki ga boste namenili za ta namen.

Za pomoč in sodelovanje se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo.

 

Podeli:

PODELITEV PRIZNANJ PROGRAM ESS+

Sreda, 31. januar 2024

Brdo, 30. januar 2024

V torek, 30. januarja 2024 je bila na Brdu pri Kranju podelitev priznanj v okviru Programa ESS+ za odpravljanje materialne prikrajšanosti v Sloveniji, v obdobju 2021 - 2027. Slavnostni govornik je bil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, ki se je vsem prostovoljkam in prostovoljcem in humanitarnim delavcem zahvalil za opravljeno delo, še posebej v času lanskoletnih ujm in poplav.  Priznanje je prejelo tudi Območno združenje Rdečega križa Kranj.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO - februar 2024

Torek, 30. januar 2024

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu FEBRUARJU 2024 na  naslednjih lokacijah:

1.2. PRIMSKOVO, Dom krajanov, od 8h do 9h,

2.2. DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4, od 8h in

6.2. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h.

Obvezna uporaba zaščitnih mask, razkuževanje in ustrezna razdalja!

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - PRIMSKOVO

Torek, 30. januar 2024

Sreda, 7. FEBRUAR 2024 od 7h do 13h

Vabimo vas, da se pridružite veliki družini krvodajalcev in se udeležite februarske terenske  krvodajalske akcije, ki bo:

v SREDO, 7. februarja 2024 v Domu krajanov Primskovo, Jezerska c. 41.  

          Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

                  Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno pokličete

                    051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

                  Prijazno vabljeni.

Podeli:

USPEŠNA KRVODAJALSKA AKCIJA - KOKRICA

Torek, 30. januar 2024

Skupno kri darovalo 81 krvodajalk/cev

Letošnje tretje terenske krvodajalske akcije v organizaciji RKS OZ Kranj  se je kljub vsem viroznim stanjem udeležilo veliko krvodajalk/cev. Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije na Kokrici pri Kranju udeležilo 81 krvodajalk/cev. Krvodajalce in prostovoljke je pozdravil tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša in predsednica Krajevne organizacije RK Kokrica Marija Delavec. Vsem udeležencem krvodajalskih akcij se zahvaljujemo za dober odziv v januarju 2024, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer v 

      SREDO, 7. februarja 2024 v prostorih Doma krajanov Primskovo.

                                          Prijazno vabljeni.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - KOKRICA

Ponedeljek, 29. januar 2024

Torek, 30. januar 2024 od 7h do 13h

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite terenske  krvodajalske akcije, ki bo:

 v TOREK, 30. JANUARJA, v prostorih KULTURNEGA DOMA na KOKRICI pri Kranju.

Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

V PREDDVORU 89 KRVODAJALK/CEV

Ponedeljek, 29. januar 2024

Jutri vabljeni še na KOKRICO

Danes, 29. januarja 2024 smo v gostilni Pr Bizjak na Zgornji Beli, v organizaciji RKS OZ Kranj in Komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Preddvor, tokrat že četrtič na tej lokaciji, izpeljali tradicionalno krvodajalsko akcijo.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, terenske krvodajalske akcije v Preddvoru, natančneje na Zgornji Beli 20a, udeležilo 89 krvodajalk/cev, kar je v tem času zelo dobra udeležba. Poleg zadovoljnih krvodajalk/cev,  jih je ob prijaznem sprejemu čakala tudi odlična topla malica. Med krvodajalci je bil tudi župan občine Preddvor Rok Roblek.  Krvodajalke/ce pa je pozdravil tudi podpredsednik RKS Franci Strniša.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki so pomagali ustvariti prijetno vzdušje in vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer že jutri:

       v TOREK, 30. JANUARJA 2024, v domu krajanov na Kokrici. 

                                     Prijazno vabljeni.

Podeli:

TERENSKI KRVODAJALSKI AKCIJI

Četrtek, 25. januar 2024

29.1. PREDDVOR in 30.1. KOKRICA

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite terenske  krvodajalske akcije, ki bo:

  v PONEDELJEK, 29. JANUARJA, v GOSTILNI PR BIZJAK, Zgornja Bela 20a, Preddvor. ali

v TOREK, 30. JANUARJA v prostorih KULTURNEGA DOMA na KOKRICI pri Kranju.

Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno (3 dni) pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

PRVA LETOŠNJA TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA

Četrtek, 25. januar 2024

Kljub številnim virozam dobra udeležba

Prvo letošnjo terensko krvodajalsko akcijo, ki je bila na lokaciji pri kranjskih gasilcih,  v organizaciji RKS OZ Kranj, komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Vodovodni stolp, smo izpeljali uspešno.

Skupno so se od 7h zjutraj do 13.00, terenske krvodajalske akcije v Kranju, udeležilo 125 krvodajalk/cev, kar je dober rezultat, med njimi je bilo tudi lepo število kranjskih gasilcev. Hkrati pa je to tudi letos čas številnih viroz in povečanega obolenja zaradi gripe. Krvodajalsko akcijo je obiskal tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem KORK Vodovodni stolp, ki so pomagali ustvariti prijetno vzdušje in vsem udeležencem krvodajalske akcije se iskreno zahvaljujemo za dober odziv in vas vabimo na krvodajalske akcije tudi v prihodnje. Naslednja krvodajalska akcija bo že v ponedeljek, 29. januarja 2024 v Gostilni Pr"Bizjak, Zg. Bela pri Preddvoru.

Podeli:

TERENSKE KRVODAJALSKE AKCIJE

Četrtek, 11. januar 2024

Januar 2024 : Kranj, Preddvor, Kokrica

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite ene od  januarskih terenskih  krvodajalskih akcij, ki bodo v: 

ČETRTEK, 25. januarja 2024, v KRANJU, v prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj, Bleiweisova c. 34,

v PONEDELJEK, 29. januarja 2024, v Gostilni Pr Bizjak, Zg. Bela 20a PREDDVOR in

v TOREK, 30. januarja 2024, v prostorih Kulturnega doma, Cesta na Brdo 30 na KOKRICI.   

Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00. Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno pokličete

   051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

Prijazno vabljeni.

Podeli:

ZAHVALA IN PRAZNIČNO VOŠČILO

Četrtek, 14. december 2023

SREČNO 2024

Spoštovane/i,

Iskrena hvala vsem donatorjem, sponzorjem,

medijem, prostovoljkam/cem in posameznikom,

ki ste v letu 2023, skupaj z nami ustvarjali

    prijazen jutrišnji dan !

Vesel praznični čas vam želimo,

obilje zdravja, sreče, uspehov in

veliko optimizma  v novem letu.

    SREČNO in ZDRAVO 2024 !

                                                                                                                                                                                                                                                                                            RKS OZ KRANJ

Podeli:

PRAZNIČNI DELOVNI ČAS

Četrtek, 14. december 2023

Skladišče s humanitarno pomočjo

OBVESTILO !

SKLADIŠČE S HUMANITARNO POMOČJO

BO  V ČASU PRAZNIKOV

 OD 27.12. 2023 DO 5.1. 2024 ZAPRTO.

29.12. 2023 v pisarni RKS OZ KRANJ ni uradnih ur.

SREČNO in ZDRAVO 2024!

HUMANITARNO POMOČ BOMO, PONOVNO RAZDELJEVALI OD 8.1.2024 NAPREJ.

Podeli:

KONCERT - TRSTENIK

Petek, 8. december 2023

Sreda, 27. december ob 18h

RKS OZ KRANJ - KRAJEVNI ODBOR RDEČEGA KRIŽA TRSTENIK tudi letos organizira novoletni koncert, ki bo v SREDO, 27.12.2023 ob 18. uri v telovadnici OŠ Simona Jenka na Trsteniku. Na koncertu bodo nastopili: Ansambel GLAS, Ansambel TIK TAK, Ansambel SVIZCI, Kvintet ZEME, Sekstet KOSTANARJI  in Tamburaški orkester FD Kranj. 

Vstopnice po 12 € so že v prodaji, pokličite  051 267 779 ali 031 360 615  ter eno uro pred koncertom. Sredstva zbrana od prodaje vstopnic bodo namenjena v dobrodelne namene, za obdarovanje starejših krajanov, preventivne akcije KORK TRSTENIK in krvodajalsko akcijo 2024.

Prijazno vabljeni na decembrski koncert na Trstenik.

Podeli:

DONACIJA VAŠE DOHODNINE 1%

Sreda, 6. december 2023

Še do konca decembra 2023

Darujete lahko tudi tako, da vas to nič dodatno ne stane ! Res je. Vsako leto se lahko odločite kateri organizaciji boste namenili del sredstev iz vaše dohodnine, ki bi sicer končala v državnem proračunu. In če boste namenili 1% dohodnine Rdečemu križu Kranj (RKS OZ KRANJ), bomo z zbranimi sredstvi pomagali številnim našim upravičencem oz. projektom.

In kako nam namenite 1% dohodnine ? Izpolnite elektronski obrazec na https://edavki.durs.si ali v mobilni aplikaciji eDavki. Obrazec je potrebno izpolniti do konca decembra 2023.

Iskrena hvala vsem, ki nam boste tudi tokrat zaupali 1% vaše dohodnine.

Podeli:

PREDSTAVITEV DELOVANJA DEFIBRILATORJA

Ponedeljek, 27. november 2023

Na Kriški planini

Na Kriški planini, natančneje na Planšariji pr Florjan so pred časom postavili defibrilator - AED, ki ga bodo v primeru potrebe lahko uporabili pohodniki in ostali. V nedeljo, 26.11. 2023 pa je bila v organizaciji KORK Cerklje in RKS OZ Kranj predstvaitev delovanja in uporabe novega defibrilatorja, ki se jo je udeležilo kar 42 pohodnikov in lastnikov koč na Kriški planini. 

Podeli:

HUMANITARNA AKCIJA ZBIRANJA HRANE

Petek, 24. november 2023

V trgovinah LIDL - za boljši svet

Posamezniki in družine, ki živijo v pomanjkanju, to najbolj občutijo prav v pred-prazničnem času. Zato so v Lidlu Slovenija letos že dvanajstič zapored povabili njihove kupce, da se pridružijo akciji zbiranja hrane za ljudi v stiski.

Humanitarni akciji zbiranja hrane v Lidlovih trgovinah se je pridružil tudi RKS Območno združenje Kranj in sicer lahko hrano z daljšim rokom trajanja, ki jo mislite darovati, odložite v posebej pripravljeno košaro ob blagajni, v Lidlovi poslovalnici na Šucevi v Kranju in sicer vse do 6.1. 2024.  Vsem ki boste darovali se iskreno zahvaljujemo in vam želimo zdravo in srečno 2024 !

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO - december 2023

Petek, 24. november 2023

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu DECEMBRU 2023 na  naslednjih lokacijah:

1.12. DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4, ob 8h,

5.12. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h,

6.12. VODOVODNI STOLP, Dom krajanov, od 8h do 10h,

7.12. PRIMSKOVO, Dom krajanov, od 8h do 9h in

9.12. DRULOVKA, Picerija Karantanija, od 8h do 9.30.

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

PODELITEV PRIZNANJ

Petek, 17. november 2023

Prostovoljkam/cem in krvodajalkam/cem

V organizaciji RKS OZ Kranj je bila v četrtek, 16.11.2023 redna letna prostovoljska in krvodajalska proslava, na kateri smo podelili priznanja zaslužnim krvodajalcem in prostovoljcem. Proslava je bila tokrat v dvorani Mestne občine Kranj.

Na krvodajalski proslavi, ki povezuje krvodajalce in prostovoljce iz RKS OZ Kranj, smo vsem jubilantom – krvodajalkam/cem in zaslužnim prostovoljkam/cem, podelili priznanja in zahvale za minulo delo. Skupno je krvodajalska priznanja, za različno število darovanj krvi in krvne plazme, prejelo več kot 220 krvodajalcev, takšnih, ki so kri darovali več kot 50x je bilo 14. Rekorder je dobil priznanje za 220 krat darovano kri in krvno plazmo.

Prav tako smo podelili prostovoljska bronasta, srebrna in zlata priznanja RKS, ki jih je prejelo 23 prostovoljk in prostovoljcev iz različnih krajevnih organizacij Rdečega križa. Trije prostovoljci pa so prejeli posebno priznanje za kar 50 let prostovoljskega dela na RKS OZ Kranj in sicer iz krajevne organizacije RK Primskovo Stane Kalan in iz krajevne organizacije RK Cerklje Nada Preša in Vid Močnik.

Priznanja prostovoljcem sta podeljevala podpredsednik RKS in predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša in predstavnik RKS Boštjan Novak, priznanja zaslužnim krvodajalcem pa predsednica komisije za krvodajalstvo in priznanja Marjana Jekovec in predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Slovesne podelitve so se udeležili tudi podžupanja Mestne občine Kranj Manja Zorko, gostje iz pobratenega Doberdoba, in drugi. Na proslavi smo povabljenim pripravili krajši kulturni program, nastopil je Gorenjski oktet. Iskrene čestitke vsem nagrajenkam/cem.

Podeli:

TEDEN SOLIDARNOSTI

Četrtek, 26. oktober 2023

Dobro se z dobrim vrača

Vsako leto med 1. in 8. novembrom poteka Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije, ko na podlagi Zakona o Rdečem križu Slovenije na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije pošiljkam dodajajo doplačilne znamke v vrednosti 0,17 EUR, enak znesek pa občani in organizacije doplačujemo tudi za vsako vozovnico v notranjem in mednarodnem prometu. Letošnji Teden solidarnosti poteka pod sloganom "Dobro se z dobrim vrača."

Slovenija je bila v letošnjem letu že nekajkrat postavljena pred velike izzive, ko smo morali - in smo, izkazati veliko mero solidarnosti. Najbolj očitno je bilo to poleti, ko so neurja in poplave ogrožale in pustošili po naši državi kot še nikoli doslej v zgodovini Slovenije.

Podeli:

USPEŠNO TUDI V STRAŽIŠČU

Četrtek, 26. oktober 2023

Končana letošnja 12 terenska krvodajalska akcija

V četrtek, 26. oktobra 2023 je bila v organizaciji RKS OZ Kranj in KORK Stražišče ter komisije za krvodajalstvo, letošnja 12 terenska krvodajalska akcija. Članice in člani KORK Stražišče in predsednica komisije za krvodajalstvo pri RKS OZ Kranj, so jo organizirali v športni dvorani Mega center Prošport v Stražišču. V času odvzemov krvi, od 7h do 13h se je krvodajalske akcije skupno udeležilo 161 krvodajalk/cev, med njimi tudi precej prvikrat. Skupno na vseh dvanajstih terenskih krvodajalskih akcijah v letu 2023, je skupaj kri darovalo 1741 krvodajalk/cev. Iskrena hvala vsem krvodajalkam in krvodajalcem za darovano kri in prostovoljkam/cem za opravljeno delo. To je bila v organizaciji RKS OZ Kranj, zadnja letošnja terenska krvodajalska akcija, ki jo je obiskal tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Razpored krvodajalskih akcij za leto 2024 bomo na naši spletni strani objavili v decembru 2023. Ostanite zdravi !

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO - november 2023

Četrtek, 26. oktober 2023

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

mesecu NOVEMBRU 2023 na  naslednjih lokacijah:

2.11. PRIMSKOVO, Dom krajanov, od 8h do 9h,

3.11. DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4, od 8h,

7.11. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h in

8.11. STRAŽIŠČE, Dom Krajevne skupnosti, od 7h do 10h,

9.11. BITNJE, Gasilski dom, od 7h do 9h,

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

PREDAJA DEFIBRILATORJA

Četrtek, 26. oktober 2023

Gasilcem PGD Cerklje

V Občini Cerklje na Gorenjskem je nameščenih že kar nekaj defibrilatorjev, ki pa so jim v minulih dneh dodali še enega. Tako so v soboto, 21. oktobra 2023 ob dnevu odprtih vrat v Gasilskem domu v Cerkljah,  poleg novega kombija gasilci GPD Cerklje, prevzeli v uporabo tudi nov defibrilator, ki sta ga pomagala kupiti Krajevna organizacija Rdečega križa Cerklje in Gasilska zveza Cerklje.

Podeli:

OBDARILI SMO VAROVANKE/CE

Sreda, 18. oktober 2023

V štirih domovih oskrbovank/cev

DSO KRANJ

Predstavniki Rdečega križa Kranj, smo v oktobru, ko obeležujemo tudi Mednarodni dan starejših, običajno obiskali varovance štirih domov na našem področju delovanja in sicer DSO Kranj, DSO Preddvor, DSO Naklo in DSO Taber v Cerkljah. Skupno kar 620 varovancev v štirih DSOjih. Tudi letos smo vse varovanke in varovance omenjenih domov starejših občanov, obdarili. Dostavili smo jim darila, ki jih bodo v tem času vsaj malo razvedrila in jim popestrila njihov vsakdan. Hkrati jim želimo še mnogo zdravih in srečnih let, z željo da se prihodnje leto srečamo.

Podeli:

ČASOPIS RDEČEGA KRIŽA KRANJ 2023

Torek, 17. oktober 2023

Letos že enajstič zapored

RKS Območno združenje Kranj že 11 let zapored izdaja časopis Rdečega križa Kranj. Letošnji časopis je izšel 17.10.2023 in ga bodo v naslednjih dneh prevzele tudi Krajevne organizacije RK, ki ga bodo razdelile gospodinjstvom. V letošnji številki časopisa Rdečega križa Kranj, predstavljamo vsebine z različnih področij našega dela. Poudarek je na humanitarni pomoči ob letošnjih ujmah in poplavah in krvodajalstvu, seveda pa je letošnje leto zaznamovalo tudi delovanje ekip Prve pomoči na številnih področjih. Za vse, ki bi časopis želeli imeti, ga lahko brezplačno dobite v predprostoru (hodniku) na Bleiweisovi 16 v Kranju, v času uradnih ur.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - STRAŽIŠČE

Ponedeljek, 16. oktober 2023

Četrtek, 26.10. dvorana Megacenter Prošport

Vabimo vas, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite oktobrske terenske  krvodajalske akcije, ki bo :

v ČETRTEK, 26. OKTOBRA 2023,

v Športni dvorani MEGA CENTER PROŠPORT STRAŽIŠČE, Jernejeva ulica 12.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno pokličete:

051 389 270,  030 716 796  ali  051 671 147.

    Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

PRIJAZNO VABLJENI.

Podeli:

SLOVENIJA OŽIVLJA

Četrtek, 12. oktober 2023

Svetovni dan oživljanja, 16. oktober

Ob Svetovnem dnevu oživljanja, ki ga vsako leto obeležujemo 16. oktobra, bodo po vsej Sloveniji organizirani številni brezplačni tečaji in predstavitve oživljanja. Srčni zastoj vsako leto doživi več kot 1500 oseb. Prvih nekaj minut so očividci sami. Njihovo pravilno ukrepanje je ključno, da oseba, ki je doživela srčni zastoj, preživi.

Dogodki bodo potekali v sklopu akcije "Slovenija oživlja!", ki poteka v organizaciji Slovenskega reanimacijskega sveta, Rdečega križ Slovenije, skupaj z območnimi združenji, Zveze študentov medicine Slovenije in Sekcija reševalcev v zdravstvu. 

Osrednji cilj vseh aktivnosti je ozaveščanje o pomenu hitre prepoznave ter ukrepanja v primeru srčnega zastoja in širjenje znanja in veščin temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja. Z akcijo "Slovenija oživlja!" želimo tako povečati možnost preživetja.

Vabljeni na predstavitev oživljanja, v soboto, 14.10. 2023 od 9h do 13h na Glavni trg v Kranju in istega dne tudi v Supernovo Kranj (Cesta 1. maja 77) od 10h do 14h.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO

Nedelja, 1. oktober 2023

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

mesecu OKTOBRU 2023 na  naslednjih lokacijah:

3.10. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h,

6.10. DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4, ob 8h,

19.10. PRIMSKOVO, Dom krajanov.

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

USPEŠNA KRVODAJALSKA AKCIJA V CERKLJAH

Četrtek, 28. september 2023

Tokrat na novi lokaciji PGD Cerklje

Letošnjo enajsto terensko krvodajalsko akcijo in drugo v tem letu v Cerkljah, smo uspešno pripeljali do zaključka. V organizaciji RKS OZ Kranj in Komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Cerklje, smo 28. septembra 2023, tokrat v prostorih gasilskega društa Cerklje, realizirali redno krvodajalsko akcijo.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije udeležilo 143 krvodajalcev, kar je zelo dober rezultat. Terensko krvodajalsko akcijo si je ogledal tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša. Vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer v    

              v  ČETRTEK, 26. oktobra 2023 v prostorih Športne dvorane

                                Mega Center Prošport Stražišče.

                                              Prijazno vabljeni.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - CERKLJE

Petek, 15. september 2023

Četrtek, 28. september 2023

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite  septemberske terenske  krvodajalske akcije, ki bo: 

 
 v ČETRTEK, 28. SEPTEMBRA, v prostorih Gasilskega društva CERKLJE, Cesta v Polico 41, Cerklje.

Odvzemi krvi bodo  v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno, pet do tri dni preje, pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147 in se prijavite. 

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

SVETOVNI DAN PRVE POMOČI

Četrtek, 7. september 2023

Vseživljenjsko učenje prve pomoči

Druga sobota v mesecu septembru tradicionalno predstavlja mednarodni dan prve pomoči, v Sloveniji pa pomeni tudi začetek meseca prve pomoči, ki se bo zaključil 16. oktobra, na svetovni dan oživljanja. Tudi letos bodo v tem obdobju v organizaciji območnih združenj RK potekali številni brezplačni dogodki, predstavitve in delavnice, tako za najmlajše kot tudi starejše, saj je rdeča nit tudi letos vseživljenjsko učenje prve pomoči.

Prva pomoč je največje humanitarno dejanje ter eden osnovnih elementov pri zagotavljanju osebne varnosti in krepitve lokalne skupnosti in bi kot taka morala postati del osnovne splošne izobrazbe. Epidemija covida-19 in še posebej nedavna neurja in poplave so nas opomnila, da je treba vedno najprej poskrbeti za lastno varnost, da bi lahko pomagali pomoči potrebni drugi osebi. Hkrati pa so navedeni dogodki izpostavili, da so lahko bolnišnice in reševalne službe preobremenjene, posledično je dostop do zdravnikov in zdravstvenih storitev otežen, tveganje za nastanek poškodb v gospodinjstvih pa se lahko poveča. Prva pomoč, vključno z oživljanjem, je ključno dejanje za učinkovito in hitro zdravljenje poškodb in bolezni, s čimer se poveča možnost preživetja.

Pri Rdečem križu Slovenije bomo v sodelovanju z drugimi deležniki še naprej vztrajali, da bi morala prva pomoč postati sestavni del učnih načrtov že v vrtcih ter nato v osnovnih in srednjih šolah, saj je to ena od strategij za doseganje varnejšega okolja in odpornosti za celotno prebivalstvo.

Podeli:

OBLIKE POMOČI PO POPLAVAH in PLAZOVIH 8/2023

Četrtek, 7. september 2023

Različne finančne pomoči

Oškodovanci zaradi letošnjih avgustovskih poplav in plazov, ne glede na dohodek ali premoženje, lahko zaprosite za izredne denarne socialne pomoči (IDP) oziroma do tako imenovane solidarnostne pomoči, ki bodo izplačane kot enkratni znesek v višini največ 7 minimalnih dohodkov samske osebe ali družine, vendar ne več kot višina škode oz. višina škode, navedene na vlogi.

Omenjena solidarnostna pomoč ni predmet omejitve dedovanja in se ne upošteva pri uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (otroški dodatek, štipendije itd.). Več si lahko preberete v pripetem letaku (gumb - več o tem).

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO

Torek, 29. avgust 2023

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu SEPTEMBRU 2023 na  naslednjih lokacijah:

1.9. DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4, od 7h,

5.9. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h,

6.9. VODOVODNI STOLP, v prostorih KS, od 8h - 10h,

7.9. PRIMSKOVO, Dom krajanov, od 8h do 9h,

9.9. Pred Osnovno šolo OREHEK - DRULOVKA, od 8h-9.30 in

23.9. CERKLJE, Občina Cerklje, od 7h do 10h.

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

USPEŠNO V ŠENČURJU in na KOKRICI

Ponedeljek, 28. avgust 2023

Skupno 247 krvodajalk/cev

Letošnje devete terenske krvodajalske akcije v organizaciji RKS OZ Kranj in druge v Šenčurju, se je kljub vsem vremenskim nevščenostim in aktivnostim po neurjih in poplavah, udeležilo veliko krvodajalk/cev. Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije v Šenčurju udeležilo 165 krvodajalk/cev in 82 na Kokrici pri Kranju.  Akcije se je udeležil tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša, predsednica Krajevne organizacije RK Kokrica Marija Delavec in predsednik Krajevne organizacije RK Šenčur-Srednja vas Vilko Štefe. Vsem udeležencem krvodajalskih akcij se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer v 

ČETRTEK, 28. septembra 2023 v prostorih Gasilskega doma v Cerkljah.

                                                   Prijazno vabljeni.

Podeli:

MERILA, KRITERIJI, OBRAZCI, ROKI IN INFORMACIJE ZA DODELITEV SREDSTEV PRIZADETIM V NEDAVNIH NEURJIH IN POPLAVAH V SLOVENIJI

Nedelja, 20. avgust 2023

NEURJA med 12.7. in 2.8. 2023 (vloga A) in POPLAVE med 3. in 5.8. 2023 (vloga B)

V času od 12. julija do 2. avgusta 2023 so nas z izjemno intenzivnostjo prizadela močna neurja, dolgotrajni nalivi, močan veter, toča in hudourniki. V času od 3. do 5. avgusta 2023 pa so Slovenijo prizadele še močne poplave. V duhu medsebojne podpore je Vlada Republike Slovenije, dne 3. in 5. avgusta 2023, sprejela odločitev o dodelitvi sredstev za sofinanciranje nabave najnujnejših sredstev ter za izvedbo najnujnejših sanacijskih del na stanovanjskih objektih, ki so bili v tem obdobju prizadeti zaradi neurij in tudi poplav.

Za odpravo posledic neurja s točo je vlada določila posebna sredstva za pomoč, ki jih prejmejo: Rdeči križ Slovenije v višini 500.000,00 €, Slovenski Karitas v višini 500.000,00 € ter Evangeličanska humanitarna organizacija Podpornic v višini 100.000,00 €.

Za odpravo posledic poplav pa je bilo v skladu s tem, Rdečemu križu Slovenije in Slovenski Karitas dodeljenih po 5.000.000,00 € sredstev.

Merila, kriteriji, roki, višine pomoči in ostale informacije so v priloženih datotekah (kliknite gumb "več o tem"), ki jih oškodovanci, natisnete, izpolnite, priložite zahtevana dokazila in najkasneje do 28.8. 2023 vrnete na eno od lokacij zapisanih na vlogi A in vlogi B. Če ste utrpeli škodo v obeh primerih neurja(A) in poplave(B), lahko oddate obe vlogi.

Po zaključku zbiranja vlog, bodo imenovane regijske komisije, ki bodo odločale o upravičenosti in nadaljevanju razdelitve sredstev, ki jih bodo upravičeni predvidoma dobili v prvi polovici septembra 2023.

Po izplačilih sredstev lahko informacije o odobrenih in neodobrenih sredstvih ter višini sredstev, dobite na telefonski številki klicnega centra št. 031 500 900, od ponedeljka do sobote, med 10h in 16h.

Podeli:

TERENSKI KRVODAJALSKI AKCIJI

Sreda, 16. avgust 2023

ŠENČUR in KOKRICA

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite ene od avgustovskih terenskih  krvodajalskih akcij, ki bodo:

 v   PONEDELJEK, 28. AVGUSTA, v ŠPORTNI DVORANI v ŠENČURJU in

 v TOREK, 29. AVGUSTA, v prostorih KULTURNEGA DOMA na KOKRICI pri Kranju.

Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno (3 do 5 dni) pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

ŠOLSKE POTREBŠČINE 2023/24

Petek, 11. avgust 2023

Termini delitve šolskih potrebščin - za upravičence

ŠOLSKE POTREBŠČINE ZA 2023/24 BOMO UPRAVIČENCEM RAZDELJEVALI:

22. in 23. AVGUSTA 2023.

Urnik delitve: od 9h do 11h – skladišče humanitarne pomoči RKS OZ KRANJ.

Podeli:

POMOČ V HUMANITARNI AKCIJI POPLAVE 2023

Ponedeljek, 7. avgust 2023

Zbiranje finančnih sredstev

Vsi, ki želite pomagati prizadetemu prebivalstvu pri sanaciji škode po neurjih in poplavah, to najhitreje storite z SMS-om s ključno besedo UJMA 5 oz. UJMA10 in ga pošljete na številko 1919 ter tako donirate 5 oz. 10 EUR, sredstva za pomoč pa lahko nakažete tudi na naš TRR račun: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, SI56 0310 0123 4567 891 (odprt pri SKB Banka d. d.), sklic: 00 96875, Namen: Ujma 2023, BIC banke: SKBASI2X, koda namena: CHAR. Sredstva za namen odprave posledic poplave pa lahko nakažete tudi na račun RKS Območnega združenja Kranj, Bleiweisova 16, Kranj: št. računa: SI56 0700 0000 0100 776, namen: Poplave 2023 in koda namena: CHAR.

Podeli:

SKLADIŠČE HUMANITARNE POMOČI

Četrtek, 6. julij 2023

Letni dopust in termin delitve šolskih potrebščin 23/24

OBVESTILO !

V SKLADIŠČU S HUMANITARNO POMOČJO,

  V ČASU OD 20.7. DO 15.8. 2023 NE BO REDNE DELITVE HUMANITARNE POMOČI, BO ZAPRTO.

REDNO HUMANITARNO POMOČ BOMO PONOVNO RAZDELJEVALI OD 16.8. 2023 NAPREJ, ŠOLSKE POTREBŠČINE PA OD 22.8. 2023 NAPREJ.

Podeli:

ZBIRANJE HRANE

Ponedeljek, 3. julij 2023

Zbiranje hrane v trgovinah Lidl zaključeno

Spomladi so v trgovinah Lidl začeli letos že dvanajsto akcijo zbiranja hrane, ki se mu je pridružil tudi RKS OZ Kranj. Pomladna akcija zbiranja je bila s 1. julijem zaključena. Zbrano hrano bomo razdelili našim uporabnikom. Vsem ki ste darovali se iskreno zahvaljujemo in vam želimo veliko veselja v poletnem času.

Podeli:

LETOVANJE OTROK

Četrtek, 29. junij 2023

Z zdravstveno in socialno indikacijo

RKS Območno združenje Kranj vsako leto organizira številna letovanja na Debelem rtiču oz. Zdravilišču RKS Debeli rtič, ki tako vsako leto razveseljuje otroke in odrasle s svojo čudovito naravo in prijaznim osebjem. Tudi letos bomo razveselili številne otroke in jim polepšali počitniški čas z brezplačnim letovanjem na morju.

Od 1.7. 2023 naprej, v pravem poletnem mesecu bo na deset dnevnem poletnem oddihu skupina 40 otrok iz Mestne občine Kranj in občin Šenčur, Naklo, Cerklje, Jezersko in Preddvor, ki jih bodo spremljale mentorice RKS OZ Kranj. Termin je namenjen otrokom, ki imajo zdravstvene težave in jim bodo odlične klimatske razmere Debelega rtiča, pomagale pri izboljšanju njihovega zdravstvenega stanja. Del sredstev za brezplačno letovanje otrok, smo pridobili na razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, del sredstev so nam namenile občine iz katerih prihajajo otroci in seveda iz sredstev RKS OZ Kranj. Otroci so že v veselem pričakovanju in se veselijo morskih dogodivščin. Želimo jim obilje morskih užitkov in srečno in zdravo vrnitev domov.

Podeli:

TABORNIKI ZBRALI VELIKO POMOČI

Četrtek, 22. junij 2023

Kranjski taborniki rod Stane Žagar ml.

Kranjski taborniki Rodu Stane Žagar mlajši so od začetka maja do danes izvedli zbiralno akcijo zbiranja humanitarne pomoči, ki so jo namenili RKS OZ Kranj. V tem času so zbrali zelo veliko oblači za mlajše, igrač in šolskih potrebščin, ki jih bomo namenili našim uporabnikom. Akcije so se aktivno udeležili tudi njihovi najmlajši člani in tako veliko prispevali k ozaveščanju mlajših. Vsem skupaj se v imenu naših uporabnikov in  RKS OZ Kranj iskreno zahvaljujemo in jim želimo veliko uspešnih taborniških akcij še naprej.

Podeli:

VISOKE TEMPERATURE in VELIKO KRVODAJALCEV

Četrtek, 22. junij 2023

Danes na Primskovem

Z današnjo krvodajalsko akcijo, ki je bila na Primskovem pri Kranju, se končuje prvo polletje terenskih krvodajalskih akcij. V prvi polovici leta smo jih v organizaciji RKS OZ Kranj izpeljali kar 8. Današnja je bila torej v Domu krajanov Primskovo, kjer se je od 7h do 13h akcije udeležilo 152 krvodajalk/cev, kar je zelo dober rezultat. Krvodajalske akcije sta se udeležila tudi župan MOK Matjaž Rakovec in podžupanja Manja Zorko in oba darovala kri, krvodajalke/ce pa je pozdravil tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Prostovoljke in prostovoljci KORK-a Primskovo so se izkazali z odlično organizacijo in izvedbo in pokazali vse svoje znanje ob takšnih organizacijsko zahtevnih terenskih krvodajalskih akcijah in se jim ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo, prav tako tudi predsednici komisije za krvodajalstvo pri RKS OZ Kranj. Vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo, ki bo avgusta in sicer v  

                PONEDELJEK, 28. avgusta v Šenčurju. Prijazno vabljeni.

Podeli:

PROMETNO VARNOSTNI DAN

Torek, 13. junij 2023

Najmlajšim smo predstavili defibrilator in TPO

Danes je bila v Kranju preventivna akcija, ki so jo organizatorji poimenovali PROMETNO VARNOSTNI DAN. Organizira ga Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Mestni občini Kranj.

Tema letošnje preventivne prireditve so bili kolesarji, pešci in varnost v prometu na splošno. Obiskovalcem smo predstavili gasilsko reševalno vozilo, medicinsko službo, policijo pri njenem preventivnem in tudi represivnem delovanju, AMZS, ekipo Rdečega križa Kranj pri postopkih uporabe defibrilatorjev in postopkih oživljanja in druge institucije, ki se ukvarjajo z izobraževalnimi procesi udeležencev v prometu.

Namen takšne akcije je osveščanje tudi drugih udeležencev v prometu, lokalnih skupnosti in drugih organov, ki kakorkoli lahko pripomorejo k izboljšanju stanja in znanja udeležencev v cestnem prometu.

Aktivnosti so bile namenjene najširšemu krogu občanov, od najmlajših do že izkušenih. Med 9h in 12h, se je na parkirnih površinah TC Mercator Kranj - Primskovo, dogodka udeležilo veliko obiskovalcev, med njimi tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Podeli:

SVETOVNI DAN KRVODAJALCEV

Ponedeljek, 12. junij 2023

14. JUNIJ - živimo ker darujete

Dostop do varne preskrbe s krvjo je ključen za vse, ki kri potrebujejo. Kri in krvni pripravki so bistven vir za učinkovito zdravljenje bolnikov z motnjami krvi, dednimi motnjami hemoglobina in stanji imunske pomanjkljivosti. Mnogi od njih so od transfuzije krvi odvisni vse življenje. Zdravljenje s krvjo potrebujejo tudi poškodovanci ob izrednih razmerah, nesrečah in nezgodah, pa tudi bolniki, ki potrebujejo zahtevne medicinske in kirurške posege.

Prostovoljno darovana plazma prav tako predstavlja pomemben del pri podpori in zdravljenju bolnikov. Iz tekočega dela krvi ali plazme izdelujemo zdravila, namenjena zdravljenju življenjsko ogrožajočih, kroničnih in redkih bolezni. Zaradi učinkovitosti pri zdravljenju različnih bolezni se potreba po njih povečuje. V plazmi so namreč beljakovine, ki opravljajo številne pomembne funkcije v telesu, npr. sodelujejo pri strjevanju krvi in imunski obrambi ter vzdržujejo vitalne funkcije organov.

Svetovni dan krvodajalcev podpirajo tri glavne organizacije, ki so dejavne na področju prostovoljnega in neplačanega krvodajalstva: Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca, Mednarodna federacija krvodajalskih organizacij in Mednarodno transfuzijsko združenje, pridružila pa se jim je tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

14. junija 1868 se je na Dunaju rodil avstrijski zdravnik, patolog in imunolog, Nobelov nagrajenec Karl Landsteiner, odkritelj danes po celem svetu uporabljanega sistema krvnih skupin AB0.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - PRIMSKOVO

Ponedeljek, 12. junij 2023

Četrtek, 22. junij 2023

Vabimo vas, da se pridružite veliki družini krvodajalcev in se udeležite junijske terenske  krvodajalske akcije, ki bo:

v ČETRTEK, 22. junija 2023 v Domu krajanov Primskovo, Jezerska c. 41.  

          Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

                  Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno pokličete

                    051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

                  Prijazno vabljeni.

Podeli:

DAN KRVODAJALSTVA 4. JUNIJ

Petek, 2. junij 2023

70 let prostovoljnega krvodajalstva v Sloveniji

Ob dnevu Slovenskega krvodajalstva, ki ga obeležujemo vsako leto 4. junija, se iskreno zahvaljujemo veliki družini srčnih ljudi – krvodajalkam/cem, ki darujejo kri in tako zagotavljajo nemoteno zdravljenje bolnikov.

Tudi vključevanje mladih v krvodajalsko družino je ena od bolj pomembnih aktivnosti v prihodnosti. Krvodajalstvo je plemenita vrednota, ki se prenaša med ljudmi in tudi iz roda v rod. Imamo veliko krvodajalskih družin, društev, poklicnih skupin, prostovoljcev, podpornikov, dijakov in študentov in drugih, kjer se krvodajalstvo prenaša med generacijami. Letos obeležujemo že 70 letnico prostovoljnega krvodajalstva v Sloveniji, ki deluje pod okriljem RKSa.

Ob tej priložnosti, bo v soboto, 3. junija 2023 v Veržeju, že 31. tradicionalno srečanje krvodajalcev. Velika družina krvodajalcev bo krepila medsebojne vezi in prostovoljsko noto krvodajalstva v Sloveniji.

Tudi v RKS OZ Kranj bomo v letošnjem letu pripravili 12 terenskih krvodajalskih akcij, pravkar končana že sedma po vrsti v tem letu je bila v Dupljah, kjer je bila udeležba odlična kar 95 krvodajalk/cev je darovalo kri in napovedujemo že novo krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 22.6. 2023 na Primskovem. Iskrena hvala vsem krvodajalkam/cem, ki prispevate del sebe, tako da "energija življenja" nikoli ne ugasne ter tako podpirate prostovoljno krvodajalstvo v Sloveniji.

Podeli:

USPEŠNA KRVODAJALSKA AKCIJA V DUPLJAH

Četrtek, 1. junij 2023

Lepo vreme in nasmejani krvodajalci

Letošnjo, že sedmo terensko krvodajalsko akcijo, tokrat v Dupljah, smo uspešno pripeljali do zaključka. V organizaciji RKS OZ Kranj in KORK Duplje ter komisije za krvodajalstvo pri RKS OZ Kranj, smo v četrtek, 1. junija v prostorih Gasilskega doma Duplje, realizirali tradicionalno terensko krvodajalsko akcijo.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije udeležilo 95 krvodajalk/cev, kar je lep dosežek. Krvodajalke in krvodajalce je obiskal tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Prostovoljke in prostovoljci KORK-a Duplje so se ponovno izkazali z odlično organizacijo in izvedbo in se jim ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo. Vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer v  

                    ČETRTEK, 22. junija na PRIMSKOVEM. Prijazno vabljeni.

Podeli:

MERITVE

Ponedeljek, 29. maj 2023

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola - junij

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu JUNIJU 2023 na naslednjih lokacijah:

1.6. PRIMSKOVO, Dom KS, od 8h do 9h,

2.6.  DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4,  ob 7h,

6.6. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h

7.6. VODOVODNI STOLP, Dom KS, od 8h do 10h in

17.6. DRULOVKA, Picerija Karantanija, od 8h do 9.30.

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

PARADA UČENJA 2023

Ponedeljek, 22. maj 2023

Planina, 24. maj 2023

V okviru projekta, Tedni vseživljenjskega učenja, ki ga organizira Ljudska Univerza Kranj, poteka danes v sredo, 24. maja 2023 od 9h do 14h na trgu na Planini pri Kranju zanimivo dogajanje, ki ga bomo pripravili različni akterji. Med njimi je tudi RKS – Območno združenje Kranj, kjer bomo na stojnici predstavili Temeljne postopke oživljanja in uporabo in delovanje defibrilatorja. Seveda vam bomo z veseljem posredovali tudi druge informacije s področja našega dela. Obiščite nas na stojnici št. 20. Vabljeni.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - DUPLJE

Ponedeljek, 22. maj 2023

Četrtek, 1. junij 2023

Vabimo vas, da se pridružite veliki družini krvodajalcev in se udeležite prve junijske terenske  krvodajalske akcije, ki bo:

v ČETRTEK, 1. junija 2023 v prostorih gasilskega doma v Dupljah, Zg. Duplje 8.

          Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

                  Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno pokličete

                    051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

       Prijazno vabljeni.

Podeli:

DAN ZA KREPITEV ZDRAVJA

Petek, 12. maj 2023

V Cerkljah uspešna preventivna akcija

V sredo 10. maja so v okviru Tedna Rdečega Križa v Krajevni organizaciji RK Cerklje v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja ZD Kranj izvedli " DAN ZA KREPITEV ZDRAVJA ". Testirali so telesno pripravljenost, preizkusili vzdržljivost s 6 minutnim testom hoje, opravili merjenje krvnega tlaka in analizo telesne sestave. Vsem udeležencem so se posvetili in jim svetovali strokovnjaki ekipe CKZ Kranj in sicer diplomirane medicinske sestre, fizioterapevti, psihologi in dietetik. Udeleženci so z zadovoljstvom komentirali dogodek z željo, da takšno akcijo še kdaj ponovijo.

Podeli:

"DEŽEVNA KRVODAJALSKA AKCIJA"

Četrtek, 11. maj 2023

V Kranju kri darovalo 152 krvodajalk/cev

Šesto letošnjo terensko krvodajalsko akcijo, ki je bila na lokaciji pri kranjskih gasilcih v okviru "Tedna Rdečega križa",  v organizaciji RKS OZ Kranj, komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Vodovodni stolp, smo kljub slabemu vremenu izpeljali uspešno. Skupno se je od 7h zjutraj do 13.00, terenske krvodajalske akcije v Kranju, udeležilo 152 krvodajalk/cev. Krvodajalsko akcijo je obiskal tudi predsednik RKS OZ Kranj Franci Strniša.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem KORK Vodovodni stolp, ki so pomagali ustvariti prijetno vzdušje in vsem udeležencem krvodajalske akcije se iskreno zahvaljujemo za dober odziv in vas vabimo na krvodajalske akcije tudi v prihodnje.

Naslednja terenska krvodajalska akcija bo že v četrtek, 1. junija 2023 v Dupljah.

Podeli:

TEDEN RDEČEGA KRIŽA

Sreda, 10. maj 2023

Opravili številne preventivne meritve

V okviru Tedna Rdečega križa smo na RKS OZ Kranj, danes, 10. maja pripravili "dan odprtih vrat" in izvedli meritve krvnega tlaka, holesterola, sladkorja in kostne gostote. Od 8h do 10h smo v prostorih RKS OZ Kranj gostili številne obiskovalke in obiskovalce, ki so si želeli preventivno izmeriti enega od naštetih parametrov. Predstavili smo jim tudi zdrav način življenja in primerne fizične aktivnosti za vzdrževanje dobrega počutja. Vsem udeleženkam/cem se zahvaljujemo za obisk in jim želimo še veliko zdravih let.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - KRANJ

Torek, 9. maj 2023

11. MAJ 2023 od 7h do 13h

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite  majske terenske  krvodajalske akcije, ki bo:

 v   ČETRTEK, 11. MAJA, v GASILSKEM DOMU V Kranju, Bleiweisova cesta 34, v Kranju.

Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno (3 do 5 dni) pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

TEDEN RDEČEGA KRIŽA 8. - 15.5.

Četrtek, 4. maj 2023

Vse kar delamo, delamo iz srca

Vse kar delamo, delamo iz srca

Od 8. do 15. maja obeležujemo mednarodni dan Rdečega križa. Ob tej priložnosti se spomnimo tudi obletnice rojstva ustanovitelja gibanja Jeana Henrija Dunanta, švicarskega mirovnika in humanista. RKS, ki letos praznuje 157 let delovanja na Slovenskem, je prvi pomočnik skupnosti v humanitarnih zadevah in vsako leto pomaga vsakemu desetemu prebivalcu Republike Slovenije. Največja humanitarna organizacija pri nas deluje na več področjih, med njimi so najpomembnejša zlasti krvodajalstvo, humanitarna in socialna dejavnost na državni in lokalni ravni, izvajanje prve pomoči, pripravljenost in ukrepanje ob naravnih in drugih nesrečah, ozaveščanje o humanitarnih vrednotah ter omogočanje letovanja otrok in starejših z zdravstvenimi težavami in iz socialno ogroženih okolij.

Slogan letošnjega tedna Rdečega križa je "Vse kar delamo, delamo iz srca", tak slogan ni naključje, ampak je neposredni odgovor naše humanitarne organizacije in gibanja na aktualne lokalne in globalne razmere.

Ob izrednih razmerah, v katerih smo zaradi pandemije živeli dobri dve leti, ob očitnih podnebnih spremembah, ki se kažejo v poplavah, sušah, vetrolomih, točah in drugih ujmah, ob konfliktu v Ukrajini ter aktualnih geopolitično nestabilnih razmerah, ki sprožajo verižne reakcije v gospodarskem in socialnem razvoju, smo priča pospešeni rasti števila ljudi, ki so v stiski, razseljeni ali živijo pod pragom revščine ter potrebujejo našo solidarnost in pomoč. Časi niso lahki, a vendar, vsako težko obdobje prinaša tudi žarke upanja, ki v obliki solidarnosti posijejo in nam vsem skupaj dajo energijo.

OBELEŽITEV TEDNA RDEČEGA KRIŽA  2023 V RKS OZ KRANJ

RKS OBMOČNO ZDRUŽENJE Kranj je eno izmed 56. območnih združenj, ki sestavljajo RKS. Deluje na področju šestih občin: Mestne občine Kranj ter občin Šenčur, Cerklje, Naklo, Preddvor in Jezersko.

             AKTIVNOSTI V TEDNU RKS, od 8. do 15.5. 2023:

08. – 15.5.     Spletna predstavitev delovanja defibrilatorja – AEDja

                      https://youtu.be/fFYxp4VhBFg

09. -  13.5.    Informiranje o TEDNU RDEČEGA KRIŽA

8.5.   Zbiralna akcija poletnih oblačil (14.30 do 16.30), Gregorčičeva 10

10.5.  Brezplačne meritve krvnega tlaka, holesterola, sladkorja (8h-10h)

10.5.  Brezplačne meritve kostne gostote (8h do 10h), Bleiweisova 16

10.5.  Predstavitev delovanja defibrilatorja (8h do 10h)

10.5.  Dan za krepitev zdravja, (15h do 18h) OŠ Davorina Jenka Cerklje

10.5.  Zbiralna akcija poletnih oblačil (9h do 12h), Gregorčičeva 10

8.,10.5. Delitev humanitarne pomoči.

Podeli:

HUMANITARNA AKCIJA ZBIRANJA HRANE

Sreda, 3. maj 2023

V trgovinah Lidl "za boljši svet"

Posamezniki in družine, ki živijo v pomanjkanju, to najbolj občutijo prav v po-prazničnem času. Zato so v Lidlu Slovenija letos že dvanajstič zapored povabili njihove kupce, da se pridružijo akciji zbiranja hrane za ljudi v stiski.

Humanitarni akciji zbiranja hrane v Lidlovih trgovinah se je pridružil tudi RKS Območno združenje Kranj in sicer lahko hrano z daljšim rokom trajanja, ki jo mislite darovati, odložite v posebej pripravljeno košaro ob blagajni, v Lidlovi poslovalnici na Šucevi v Kranju in sicer od danes pa vse do 30.6. 2023.  Vsem ki boste darovali se iskreno zahvaljujemo in vam želimo veliko veselja v pomladnem času.

Podeli:

PRVI MAJ - PRAZNIK DELA

Sreda, 26. april 2023

Praznujte varno in veselo

Praznik dela, ki je pogovorno poznan tudi kot prvi maj, je mednarodni praznik delavstva, ki ga 1. maja vsako leto praznujemo v večini držav sveta, redka izjema so ZDA. Zgodovina praznika je izvorno spomin na krvave demonstracije v ameriškem Chicagu v teh dneh leta 1886, znane tudi pod imenom Haymarketski izgred. Danes praznik predstavlja največje praznovanje socialnih in gospodarskih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja in opozarja predvsem na kratenje teh težko pridobljenih pravic. Na ta dan običajno potekajo zborovanja in proslave. Slovenska tradicija prvi maj obeležuje zlasti s kurjenjem kresov na predvečer praznika, nošenjem rdečih nageljnov ter prvomajskimi budnicami. Čestitamo za Praznik dela.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO

Torek, 25. april 2023

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu MAJU 2023 na naslednjih lokacijah:

3.5. STRAŽIŠČE, Dom krajanov KS, od 7h do 10h,

4.5. PRIMSKOVO, Dom KS, od 8h do 9h,

4.5. BITNJE, Gasilski dom Bitnje, od 7h do 9h,

5.5.  DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4,  ob 7h,

6.5. BRITOF, Gasilski dom, od 7h do 9h,

9.5. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h in

10.5. KRANJ, predavalnica RKS OZ Kranj, Bleiweisova 16, od 8h do 10h.

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

OBVESTILO

Torek, 25. april 2023

V petek, 28.4. 2023 ni uradnih ur

OBVESTILO,

Obveščamo vas, da v petek, 28.4. 2023 ne bo uradnih ur v pisarni RKS OZ Kranj.

Skladišče s humanitarno pomočjo pa bo ponovno odprto v sredo, 3. maja 2023.

Hvala za razumevanje.

Podeli:

LETOVANJE OTROK Z ZDRAVSTVENO KOMPONENTO

Ponedeljek, 24. april 2023

MZL, Debeli rtič, 1. - 11. julij 2023

Letošnje letovanje socialno ogroženih otrok z zdravstveno komponento bo v MZL RKS Debeli rtič, od 1.7. do 11.7. 2023. V prilogi je napotnica, s katero boste odpeljali otroka na zdravniški pregled k njegovemu zdravniku/pediatru. Izpolnjene napotnice (z ustrezno diagnozo ali ne) vrnite na sedež RKS OZ Kranj, najkasneje do 31.5.2023, lahko po e pošti, osebno ali pošljite na naslov: Rdeči križ Slovenije OZ Kranj, Bleiweisova 16, 4000 Kranj. O prispelih vlogah bo odločala komisija.

Podeli:

REDNI VOLILNI ZBOR ČLANOV RKS OZ KRANJ

Petek, 21. april 2023

Izvoljen za predsednika: Franci Strniša

RKS OZ Kranj je imel v četrtek, 20. aprila 2023 redni volilni Zbor članov. Med drugim so na Zboru članov obravnavali vsebinsko in finančno poročilo za leto 2022 in ga v vseh točkah potrdili. V letu 2022 je bilo opravljeno izredno veliko humanitarnega dela, uspešno so bile izpeljane številne humanitarne akcije, razdeljeno veliko humanitarne pomoči med redne uporabnike storitev RKS OZ Kranj in dodatno tudi na področju beguncev iz Ukrajine, saj so zanje v letu 2022 zbrali veliko humanitarne pomoči, hkrati pa RKS OZ Kranj trenutno s humanitarno pomočjo pomaga več kot 70 družinam in posameznikom iz Ukrajine, ki začasno bivajo v Kranju in okolici.

Izvolili so tudi novo vodstvo za 4 letno mandatno obdobje 2023 - 2027 in sicer je bil za predsednika RKS OZ Kranj izvoljen Franci Strniša, za podpredsednico RKS OZ Kranj pa  Biljana Djakovič. Člani so izvolili tudi nov 7 članski Območni odbor, Nadzorni odbor in Častno razsodišče.

Zahvalili so se dosedanjemu vodstvu mag. Janezu Frelihu, vsem prostovoljkam in prostovoljcem v Krajevnih organizacijah Rdečega križa, ki so se tudi v letu 2022 izkazali z nesebično pomočjo, ki jo vsak dan namenjajo pomoči potrebnim občankam in občanom na področju šestih občin (Mestna občina Kranj, Cerklje, Šenčur, Preddvor, Naklo in Jezersko), kjer deluje RKS OZ Kranj.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - KRANJ

Torek, 18. april 2023

11. MAJ 2023 od 7h do 13h

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite  majske terenske  krvodajalske akcije, ki bo:

 v   ČETRTEK, 11. MAJA, v GASILSKEM DOMU V Kranju, Bleiweisova cesta 34, v Kranju.

Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno (3 do 5 dni) pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

SVETOVNI DAN ZDRAVJA 7. APRIL

Petek, 7. april 2023

V tem mesecu številne preventivne meritve

7. aprila obeležujemo Svetovni dan zdravja z namenom ozavestiti določeno javno-zdravstveno temo. Tako kot drugje v razvitem svetu, je tudi v Sloveniji že nekaj let opaziti povečano umrljivost, ki je posledica srčno-žilnih bolezni.  Najpogostejši dejavnik tveganja, ki povzroča te bolezni, so povišani krvni tlak, holesterol in krvni sladkor. Iz preventivnih razlogov je Rdeči križ Slovenije Območno združenje Kranj, ob letošnjem svetovnem dnevu zdravja, izvedel številne meritve krvnega tlaka ter sladkorja in holesterola v krvi. Razpored aprilskih meritev si lahko ogledate na spletni strani RKS OZ Kranj.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO

Četrtek, 30. marec 2023

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu APRILU 2023 na naslednjih lokacijah:

4.4. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h,

6.4. PRIMSKOVO, Dom KS, od 8h do 9h,

7.4.  DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4,  ob 7h,

8.4. ČIRČE, Dom krajanov, od 7h do 9h,

15.4. TRBOJE, Gasilski dom, od 7h do 8h in

15.4. GORIČE, Dom KS, od 7h do 8h.

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

KRVODAJALSKI AKCIJI V CERKLJAH in V ŠENČURJU

Četrtek, 2. marec 2023

Udeležba odlična, kar 325 krvodajalk/cev

Letošnji terenski krvodajalski akciji v Cerkljah in v Šenčurju, smo uspešno pripeljali do zaključka. V organizaciji RKS OZ Kranj in Komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Cerklje in KORK Šenčur, smo 2. in 3. marca v prostorih Športne dvorane Cerklje in Šenčur, v skoraj pomladnem terminu realizirali redni terenski krvodajalski akciji.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije v Cerkljah udeležilo 122 krvodajalk/cev, v Šenčurju pa kar 203 krvodajalke/ci. Vsem udeležencem obeh krvodajalskih akcij se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer   

v  ČETRTEK, 11. maja 2023 v prostorih gasilsko reševalne službe v Kranju.

                                         Prijazno vabljeni.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO

Ponedeljek, 27. februar 2023

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu MARCU 2023 na  naslednjih lokacijah:

1.3.  VODOVODNI STOLP, Dom krajevne skupnosti, od 8h do 10h,

2.3. PRIMSKOVO, Dom KS, od 8h do 9h,

3.3.  DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4,  ob 7h,

7.3. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h,

11.3. DRULOVKA, Picerija Karantanija,  od 7h do 9.30h,

18.3. ŽABNICA, Dom krajanov, od 7h do 9h in

25.3. CERKLJE, Občina Cerklje, od 7h do 10h.

Obvezna uporaba zaščitnih mask, razkuževanje in ustrezna razdalja!

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

TERENSKI KRVODAJALSKI AKCIJI - MAREC

Petek, 24. februar 2023

2.3. CERKLJE in 3.3. 2023 ŠENČUR

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite  marčevske terenske  krvodajalske akcije, ki bosta: 

 
 v ČETRTEK, 2. MARCA, v Športni dvorani v CERKLJAH, Krvavška cesta 4, Cerklje in

v PETEK, 3. MARCA, v Športni dvorani v ŠENČURJU, Pipanova cesta 43.

Odvzemi krvi bodo obakrat v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno, pet do tri dni preje, pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147. 

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA USPEŠNA

Četrtek, 23. februar 2023

Na Primskovem 147 krvodajalk/cev

Tretjo terensko krvodajalsko akcijo v letošnjem letu in prvo v tem letu na Primskovem, smo uspešno pripeljali do zaključka. V organizaciji RKS OZ Kranj in KORK Primskovo, smo 23. februarja v prostorih Doma krajanov Primskovo, realizirali tradicionalno februarsko terensko krvodajalsko akcijo.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, krvodajalske akcije udeležilo 147 krvodajalcev, kar je odličen rezultat, saj gre za obdobje ko je virusnih in drugih vročinskih obolenj še kar precej,  vremenske razmere za tovrstne aktivnosti pa so bile tokrat bolj vzpodbudne. Krvodajalske akcije se je udeležil tudi župan MOK Matjaž Rakovec.

Vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednji terenski krvodajalski akciji in sicer v ČETRTEK, 2. marca 2023 v Cerkljah v Športni dvorani in v PETEK, 3. marca 2023 v Šenčurju v Športni dvorani. Prijazno vabljeni.

Podeli:

PREDSTAVITEV DELOVANJA AED in TPO

Ponedeljek, 13. februar 2023

V Mestni knjižnici Kranj

V Mestni knjižnici Kranj, so minulo soboto člani ekip Prve pomoči RKS OZ Kranj, predstavili delovanje defibrilatorja (AED) in prikazali temeljne postopke oživljanja (TPO). Predstvaitev si je ogledalo lepo število obiskovalcev, ki so imeli možnost tudi sami preiskusiti, kako pravilno uporabljati defibrilator. 

Podeli:

POMAGAJMO PREBIVALCEM TURČIJE in SIRIJE

Četrtek, 9. februar 2023

Pošljite SMS in donirajte

Mednarodni odbor Rdečega križa in Rdečega polmeseca je objavil poziv, da nacionalna društva pomagajo zbrati 200 milijonov švicarskih frankov. Z zbranimi denarnimi sredstvi bomo pomagali prizadetemu prebivalstvu pri odpravljanju posledic katastrofalnih potresov.

Kako lahko pomagate v Sloveniji? S poslanim SMS sporočilom SKUPAJ5 na številko 1919, tako boste prispevali 5 EUR žrtvam potresov v Turčiji in Siriji, denarna sredstva pa lahko nakažete tudi na TRR račun Rdečega križa Slovenije, in sicer:

Namen: "Potres Turčija in Sirija"
TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
SI56 0310 0111 1122 296
SWIFT: SKBASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00-96891

Prejeli smo tudi veliko vprašanj glede možnosti donacij materialne pomoči, za kar se želimo najprej zahvaliti za izkazano dobrodelnost in pripravljenost donirati prizadetim. Vendar so logistične zmogljivosti prevoza in dostave materialne pomoči v tem trenutku težko izvedljive, predvsem pa odsvetovane.

Hvala vsem, ki ste že in seveda tudi tistim, ki še boste pomagali.

Podeli:

ŽIVIMO ZDRAVO

Ponedeljek, 30. januar 2023

Meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja bodo

v mesecu FEBRUARJU 2023 na  naslednjih lokacijah:

2.2. PRIMSKOVO, Dom krajanov, od 8h do 9h,

3.2. DRUŠTVO UPOKOJENCEV KRANJ, Tomšičeva 4, od 7h in

7.2. ŠENČUR, Dom krajanov, od 8h do 9h.

Obvezna uporaba zaščitnih mask, razkuževanje in ustrezna razdalja!

      PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

V TRETJE GRE RADO

Ponedeljek, 30. januar 2023

Uspešno v Preddvoru

Ob zaključku januarja 2023 smo v gostilni Pr Bizjak na Zgornji Beli, v organizaciji RKS OZ Kranj in Komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Preddvor, tokrat že tretjič na tej lokaciji, izpeljali tradicionalno krvodajalsko akcijo v Preddvoru.

Skupno se je od 7h zjutraj do 13h, terenske krvodajalske akcije v Preddvoru, natančneje na Zgornji Beli 20a, udeležilo 116 krvodajalk/cev, kar je v tem času izredno dobra udeležba. Poleg zadovoljnih krvodajalk/cev,  jih je ob prijaznem sprejemu čakala tudi odlična topla malica. Krvodajalke/ce je pozdravil tudi podpredsednik RKS Franci Strniša.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki so pomagali ustvariti prijetno vzdušje in vsem udeležencem krvodajalske akcije se zahvaljujemo za dober odziv, hkrati pa napovedujemo naslednjo terensko krvodajalsko akcijo in sicer:

                    v ČETRTEK, 23. FEBRUARJA, v domu krajanov Primskovo. 

                                        Prijazno vabljeni.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA - PREDDVOR

Četrtek, 26. januar 2023

30. JANUAR 2023 Gostilna Pr"Bizjak

Območno združenje Rdečega križa Kranj vas vabi, da se pridružite družini krvodajalcev in se udeležite terenske  krvodajalske akciej, ki bo:

  v PONEDELJEK, 30. JANUARJA, v GOSTILNI PR BIZJAK, Zgornja Bela 20a, Preddvor.

Odvzemi krvi bodo v času od 7.00 do 13.00.

Za darovanje krvi, vas prosimo da predhodno (3 dni) pokličete na eno od telefonskih številk:

       051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

PRIJAZNO VABLJENI !

Podeli:

USPEŠNA PRVA LETOŠNJA KRVODAJALSKA AKCIJA

Četrtek, 26. januar 2023

V Kranju pri gasilcih 203 krvodajalke/ci

Prvo letošnjo terensko krvodajalsko akcijo, ki je bila na lokaciji pri kranjskih gasilcih,  v organizaciji RKS OZ Kranj, komisije za krvodajalstvo ter prostovoljk in prostovoljcev KORK Vodovodni stolp, smo izpeljali uspešno.

Skupno so se od 7h zjutraj do 13.00, terenske krvodajalske akcije v Kranju, udeležile 203 krvodajalke/ci, kar je odličen rezultat. Hkrati pa je bilo na krvodajalski akciji veliko dijakinj in dijakov iz Gimnazije Kranj, ki bodo v prihodnje postali mladi krvodajalci.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem KORK Vodovodni stolp, ki so pomagali ustvariti prijetno vzdušje in vsem udeležencem krvodajalske akcije se iskreno zahvaljujemo za dober odziv in vas vabimo na krvodajalske akcije tudi v prihodnje.

Naslednja krvodajalska akcija bo že v ponedeljek, 30. januarja 2023 v Gostilni Pr"Bizjak, Zg. Bela pri Preddvoru.

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Kranj